Chipsy z korzenia pietruszki
Takie proste, a takie pyszne i na dodatek zdrowe - w tych słowach można opisać chipsy, które dzisiaj Wam prezentuję. Przygotowując pietruszkę w takiej postaci jako dodatek do obiadu, nie wiedziałam, że zakocham się w niej po raz drugi. Stało się, z resztą sami spróbujcie - jest zjawiskowa :)
Składniki:
3 większe korzenie pietruszki
oliwa
sól, pieprz do smaku
Wykonanie:
Pietruszkę obrać, opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w słupki. Wrzucić na blachę, posypać solą i pieprzem, polać oliwą, przemieszać.
Wstawić na około 35 minut do piekarnika nagrzanego do 190 stopni.
Składniki:
3 większe korzenie pietruszki
oliwa
sól, pieprz do smaku
Wykonanie:
Pietruszkę obrać, opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w słupki. Wrzucić na blachę, posypać solą i pieprzem, polać oliwą, przemieszać.
Wstawić na około 35 minut do piekarnika nagrzanego do 190 stopni.
Pycha!!!
Takich jeszcze nie jadłam, ale pomysł jest bardzo fajny :)
OdpowiedzUsuńJa też uważam, że jest boska :)
OdpowiedzUsuńU nas dzisiaj z cukinii i ziemniaków młodych :) Ale te są mega ciekawe ;-)
OdpowiedzUsuńZ pietruszki jeszcze nie robiłam :D Nie przepadam za tym warzywem, ale może w takiej postaci by mi posmakowało :)
OdpowiedzUsuń