Chipsy z korzenia pietruszki

Takie proste, a takie pyszne i na dodatek zdrowe - w tych słowach można opisać chipsy, które dzisiaj Wam prezentuję. Przygotowując pietruszkę w takiej postaci jako dodatek do obiadu, nie wiedziałam, że zakocham się w niej po raz drugi. Stało się, z resztą sami spróbujcie - jest zjawiskowa :)

Składniki:
3 większe korzenie pietruszki
oliwa
sól, pieprz do smaku

Wykonanie:
Pietruszkę obrać, opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w słupki. Wrzucić na blachę, posypać solą i pieprzem, polać oliwą, przemieszać.
Wstawić na około 35 minut do piekarnika nagrzanego do 190 stopni.
Pycha!!!

4 komentarze:

  1. Takich jeszcze nie jadłam, ale pomysł jest bardzo fajny :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja też uważam, że jest boska :)

    OdpowiedzUsuń
  3. U nas dzisiaj z cukinii i ziemniaków młodych :) Ale te są mega ciekawe ;-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Z pietruszki jeszcze nie robiłam :D Nie przepadam za tym warzywem, ale może w takiej postaci by mi posmakowało :)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2014 Z maminego zeszytu , Blogger