Łódeczki z młodych ziemniaków z tymiankiem i rozmarynem
Chyba nie ma takiej osoby, której nie posmakowałyby pieczone ziemniaczki w przyprawach. Dziś prezentuję Wam wersję bez podgotowywania. Komu jednak zależy na ich szybszym przygotowaniu, to warto wrzucić je do wody na około 8 minut. Polecam, bo są pyszne!!!
Składniki:
70 dkg młodych ziemniaków
kilka gałązek rozmarynu
kilka gałązek tymianku
słodka papryka, papryka chili do smaku
oliwa z oliwek
sól, pieprz
Wykonanie:
Gałązki tymianku i rozmarynu opłukać. Ziemniaki obrać, umyć, osuszyć, pokroić na cztery (wzdłuż) i wrzucić na blachę. Polać je oliwą, posypać słodką i ostrą papryką, przyprawić solą i pieprzem, przemieszać.
Wstawić na 45 minut do piekarnika nagrzanego do 210 stopni.
Składniki:
70 dkg młodych ziemniaków
kilka gałązek rozmarynu
kilka gałązek tymianku
słodka papryka, papryka chili do smaku
oliwa z oliwek
sól, pieprz
Wykonanie:
Gałązki tymianku i rozmarynu opłukać. Ziemniaki obrać, umyć, osuszyć, pokroić na cztery (wzdłuż) i wrzucić na blachę. Polać je oliwą, posypać słodką i ostrą papryką, przyprawić solą i pieprzem, przemieszać.
Wstawić na 45 minut do piekarnika nagrzanego do 210 stopni.
Pycha!!!
Pyszne ziemniaczki :) Bardzo takie lubię :)
OdpowiedzUsuńW takim wydaniu ziemniaczki lubię najbardziej :) Dawno nie jadłam, narobiłaś mi apetytu! :D
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie ziemniaki :D
OdpowiedzUsuńDziękuję i polecam ;)
OdpowiedzUsuńPyszne, jadłam u kogoś, gdy byłam w ''gościach'':)
OdpowiedzUsuńTakie ziemniaczki u mnie są robione bardzo często. Uwielbiamy je. Super doprawione :)
OdpowiedzUsuńPołączenie młodych ziemniaków z tymi ziołami jest najlepsze. Super pomysł Maruś. :-)
OdpowiedzUsuń