Smaki z dzieciństwa - bułka w jajku
Każdy z nas ma swoje wspomnienia z dzieciństwa, jeśli chodzi o kulinaria. Do moich należą kasza manna z malinami lub truskawkami, chleb ze śmietaną i cukrem, "papinki"(o nich innym razem:)) oraz bułka w jajku. Nic skomplikowanego, a przenosi nas w świat, za którym nieraz tęsknimy w dorosłym życiu: beztroskiego dzieciństwa. Miłego gotowania:)
Składniki:
2 jajka
2 bułki pszenne
sól, pieprz do smaku
masło do smażenia
Wykonanie:
Bułkę pokroić na kromki.
Do głębokiego talerza wbić jajka, roztrzepać, dodać sól i pieprz.
Bułkę moczyć w jajku z obu stron. Układać na rozgrzanym tłuszczu.
Smażyć na rumiany kolor z dwóch stron.
Składniki:
2 jajka
2 bułki pszenne
sól, pieprz do smaku
masło do smażenia
Wykonanie:
Bułkę pokroić na kromki.
Do głębokiego talerza wbić jajka, roztrzepać, dodać sól i pieprz.
Bułkę moczyć w jajku z obu stron. Układać na rozgrzanym tłuszczu.
Smażyć na rumiany kolor z dwóch stron.
Pycha!!!
Ale mi się zachciało!:)
OdpowiedzUsuńhttps://jaglusia.wordpress.com/
Zdecydowanie smak dzieciństwa - prosto, szybko i smacznie ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam, do tej pory czasem sobie z mężem serwujemy chlebek smażony w jajku :D
OdpowiedzUsuńBułka była smażona z inicjatywy mojego męża ;)
OdpowiedzUsuń