Smaki z dzieciństwa - bułka w jajku

Każdy z nas ma swoje wspomnienia z dzieciństwa, jeśli chodzi o kulinaria. Do moich należą kasza manna z malinami lub truskawkami, chleb ze śmietaną i cukrem, "papinki"(o nich innym razem:)) oraz bułka w jajku. Nic skomplikowanego, a przenosi nas w świat, za którym nieraz tęsknimy w dorosłym życiu: beztroskiego dzieciństwa. Miłego gotowania:)


Składniki:
2 jajka
2 bułki pszenne
sól, pieprz do smaku
masło do smażenia

Wykonanie:
Bułkę pokroić na kromki.
Do głębokiego talerza wbić jajka, roztrzepać, dodać sól i pieprz.
Bułkę moczyć w jajku z obu stron. Układać na rozgrzanym tłuszczu.
Smażyć na rumiany kolor z dwóch stron.
Pycha!!!

4 komentarze:

  1. Ale mi się zachciało!:)
    https://jaglusia.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Zdecydowanie smak dzieciństwa - prosto, szybko i smacznie ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam, do tej pory czasem sobie z mężem serwujemy chlebek smażony w jajku :D

    OdpowiedzUsuń
  4. zmaminegozeszytu.pl11 stycznia 2017 22:23

    Bułka była smażona z inicjatywy mojego męża ;)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2014 Z maminego zeszytu , Blogger