Zielony twarożek - z jarmużem i orzechami włoskimi

Po Świętach Bożego Narodzenia, które obfitowały w pyszne, ale niestety ciężkie dania czas na coś lekkiego. Zielony, zdrowy i pyszny:). Tak w trzech słowach można opisać domowy twarożek z dodatkiem orzechów włoskich i jarmużu. Wypróbujcie sami, polecam!!!


Składniki:
50 g jarmużu
25 dkg sera białego chudego (zmielonego)
30 g orzechów włoskich (już obranych)
1 łyżka oliwy z oliwek
sól, pieprz do smaku

Wykonanie:
Jarmuż porwać na mniejsze kawałki, opłukać i wrzucić na 3 minuty na wrzącą, osoloną wodę. Odcedzić i przestudzić.
Następnie wrzucić do blendera, dodać orzechy, ser, oliwę oraz sól i pieprz.
Zblendować. Gotowym twarożkiem smarować chleb.
Pycha!!!
Przepis bierze udział w akcji:
https://zblogowani.pl/code/action/34/337919/btn.png

4 komentarze:

Copyright © 2014 Z maminego zeszytu , Blogger