Owoce pod czekoladą i kruszonką

Ten szybki deser to świetny pomysł dla tych, którym nagle "zachce się" czegoś słodkiego. Jest szybki i prosty w przygotowaniu, a podany na ciepło z lodami z pewnością zaspokoi nasze podniebienia. Polecam!!!

Składniki:
2 jabłka
500 g mrożonych malin
1 gorzka czekolada
100 g masła
3 łyżki cukru pudru
5 łyżek mąki

Wykonanie:
Czekoladę pokroić dość drobno. Z masła, cukru pudru i mąki zrobić kruszonkę.
Jabłka obrać, wyciąć z nich gniazda nasienne i pokroić w plastry. Zarówno maliny, jak i jabłka rozłożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać kruszonką i czekoladą.
Piec 45 minut w temperaturze 200 stopni. Podawać na gorąco, można z lodami.
Pycha!!!

12 komentarzy:

  1. Pyszny deser, bardzo lubię owoce pod kruszonką :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ale pysznie, coś dla mnie bo kruszonkę uwielbiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Super deserek :) Prosty i pyszny :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Jabłka pod kruszonką uwielbiam. Latem robię też z mieszanki owoców sezonowych (najlepiej kwaśnych). Świetny pomysł z dodaniem czekolady. Muszę wypróbować:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Połączenie jabłek i malin musi być pyszne, a do tego jeszcze kruszonka, mniam... :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo fajny pomysł na deser! Pieczona czekolada jest jeszcze lepsza...

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2014 Z maminego zeszytu , Blogger