Owoce pod czekoladą i kruszonką
Ten szybki deser to świetny pomysł dla tych, którym nagle "zachce się" czegoś słodkiego. Jest szybki i prosty w przygotowaniu, a podany na ciepło z lodami z pewnością zaspokoi nasze podniebienia. Polecam!!!
Składniki:
2 jabłka
500 g mrożonych malin
1 gorzka czekolada
100 g masła
3 łyżki cukru pudru
5 łyżek mąki
Wykonanie:
Czekoladę pokroić dość drobno. Z masła, cukru pudru i mąki zrobić kruszonkę.
Jabłka obrać, wyciąć z nich gniazda nasienne i pokroić w plastry. Zarówno maliny, jak i jabłka rozłożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać kruszonką i czekoladą.
Piec 45 minut w temperaturze 200 stopni. Podawać na gorąco, można z lodami.
Składniki:
2 jabłka
500 g mrożonych malin
1 gorzka czekolada
100 g masła
3 łyżki cukru pudru
5 łyżek mąki
Wykonanie:
Czekoladę pokroić dość drobno. Z masła, cukru pudru i mąki zrobić kruszonkę.
Jabłka obrać, wyciąć z nich gniazda nasienne i pokroić w plastry. Zarówno maliny, jak i jabłka rozłożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać kruszonką i czekoladą.
Piec 45 minut w temperaturze 200 stopni. Podawać na gorąco, można z lodami.
Pycha!!!
Pyszny deser, bardzo lubię owoce pod kruszonką :)
OdpowiedzUsuńale pysznie, coś dla mnie bo kruszonkę uwielbiam
OdpowiedzUsuńSuper deserek :) Prosty i pyszny :D
OdpowiedzUsuńOezu - mam ślinotok :P
OdpowiedzUsuńWspaniały deser :)
OdpowiedzUsuńidealny ;)
OdpowiedzUsuńSame pyszności :)
OdpowiedzUsuńJabłka pod kruszonką uwielbiam. Latem robię też z mieszanki owoców sezonowych (najlepiej kwaśnych). Świetny pomysł z dodaniem czekolady. Muszę wypróbować:)
OdpowiedzUsuńPołączenie jabłek i malin musi być pyszne, a do tego jeszcze kruszonka, mniam... :)
OdpowiedzUsuńJak cudownie wyglada xD
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł na deser! Pieczona czekolada jest jeszcze lepsza...
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie desery. :-)
OdpowiedzUsuń