Racuchy z truskawkami
Troszkę mnie nie było... Koniec roku za pasem i pracy
jest co nie miara. Sezon truskawkowy w pełni i trzeba to wykorzystać. Co prawda racuchy już były, lecz dzisiaj prezentuję Wam ich zmienioną wersję - z truskawkami. Pycha!!!
1 szkl. mleka
3 dkg drożdży
1 jajko
szczypta soli
1 łyżka cukru
1 łyżka oleju
1 1/4 szkl. mąki
15 truskawek
cukier puder do posypania
olej do smażenia
Wykonanie:
Przepis tutaj. Truskawki umyć, osuszyć i pokroić na pół. Wyrośnięte ciasto kłaść na rozgrzany olej
i smażyć na małym ogniu na rumiany kolor(truskawkę dodajemy dopiero wtedy, gdy
placek troszkę wyrośnie).
Posypać
cukrem pudrem.
Smacznego!!!
Świetne na śniadanko.
OdpowiedzUsuńDziękuję:) Na prawdę warto! Są pyszne!!!
Usuń