Grillowany łosoś w towarzystwie cukinii, papryki i czerwonej cebuli
Łosoś pojawia się u nas na stole dość często. Smażony, pieczony czy
grillowany – zawsze tak samo dobry. Dziś w wersji
"light" z warzywami. Polecam :)
60 dkg łososia
1/2 papryki czerwonej
1/2 papryki zielonej
1/2 czerwonej cebuli
1 nieduża cukinia
sól, pieprz cytrynowy
2 łyżeczki soku z cytryny
oliwa
sos winegret do warzyw (przepis tutaj)
Wykonanie:
Łososia umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem cytrynowym, odstawić na
ok. 20 minut.
Wyłożyć na półmisek. Przed samym podaniem polać sosem winegret.
Łososia skropić sokiem z cytryny, położyć na grilla.
Smażyć z obu stron do 4-5 minut. Podawać go na grillowanych warzywach polanych sosem.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz