Kajmakowe kąski
Ostatki trzeba wykorzystać, zwłaszcza wtedy, gdy zostało jeszcze troszkę kajmaku w puszce po czwartkowych pączkach. Dosłownie chwilka roboty i słodycz do kawy gotowy. Polecam!!!
Składniki:
1 ciasto francuskie (opakowanie 300 g)
1/3 puszki kajmaku (ok. 150 g)
Wykonanie:
Na ciasto francuskie nałożyć masę, dokładnie ją rozprowadzić na całej powierzchni. Zwinąć.
Kroić na kawałki o szerokości 2.5 cm.
Piec do zarumienienia w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Posypać cukrem pudrem.
Składniki:
1 ciasto francuskie (opakowanie 300 g)
1/3 puszki kajmaku (ok. 150 g)
Wykonanie:
Na ciasto francuskie nałożyć masę, dokładnie ją rozprowadzić na całej powierzchni. Zwinąć.
Kroić na kawałki o szerokości 2.5 cm.
Piec do zarumienienia w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Posypać cukrem pudrem.
Pycha!!!
Pyszności. :-) Lubię kajmak, więc podkradam. ;-)
OdpowiedzUsuńDzięki :)
OdpowiedzUsuń