Pudding ryżowy z bakaliami

Ostatnimi czasy, kiedy mamy ochotę na coś słodkiego, nie kupujemy słodyczy w sklepie, tylko przygotowujemy je sami. Tym razem wpadłam na pomysł ryżu na słodko. Deser wyszedł smaczny i sycący. Polecam :)
Składniki:
3 garście orzechów włoskich
6 łyżek ryżu
2 łyżki miodu
3 łyżki kremu kokosowego
szczypta cukru wanilinowego
2 łyżki suszonej żurawiny
wiórki kokosowe do posypania

Wykonanie:
Orzechy wrzucić na patelnię, podprażyć. Dodać miód, przemieszać, zostawić na patelni.
Do garnka wrzucić ugotowany ryż, dodać miód i krem kokosowy, dokładnie wymieszać, zagotować. Zblendować, dodać cukier wanilinowy, przemieszać.
Przełożyć do pucharków, udekorować karmelizowanymi orzechami, żurawiną i wiórkami kokosowymi.
Pycha!!!

6 komentarzy:

  1. Bardzo lubię ryż na słodko.:) Pychotka!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. zmaminegozeszytu.pl2 marca 2017 21:39

      Polecam, jak ktoś lubi bardziej słodkie można dać więcej miodu :)

      Usuń
  2. Zdrowe, pyszne i pięknie wyglądające :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Witam,a skąd wziąć krem kokosowy??

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. zmaminegozeszytu.pl28 lutego 2017 23:11

      Już nie pamiętam dokładnie gdzie go kupiłam, ale na pewno w jednym z dużych marketów :-). Pozdrawiam

      Usuń

Copyright © 2014 Z maminego zeszytu , Blogger