Jarmuż na ciepło z żurawiną i fetą
Sam jarmuż może nie smakuje najlepiej i nie ma zbyt wielu zwolenników. Nadrabia za to bogactwem witamin i wartości odżywczych, a w połączeniu z innymi składnikami może stworzyć na prawdę pyszne danie. Spróbujcie sami moje wersji przyrządzenia go. Z pewnością Wam posmakuje:) Polecam!!!
Składniki:
5 gałązek jarmużu
1cebula
4 ząbki czosnku
2 łyżki suszonej żurawiny
1/2 opakowania sera feta
2 łyżki oliwy z oliwek
Wykonanie:
Jarmuż opłukać, osuszyć i porwać na mniejsze kawałki (oderwać od łodygi). Cebulę i czosnek obrać. Cebulę pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzaną oliwę, podsmażyć. Następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
Po chwili dodać jarmuż i żurawinę.
Smażyć ok. 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Posypać pokrojoną w kostkę fetą.
Podawać np. z grillowanym kurczakiem.
Składniki:
5 gałązek jarmużu
1cebula
4 ząbki czosnku
2 łyżki suszonej żurawiny
1/2 opakowania sera feta
2 łyżki oliwy z oliwek
Wykonanie:
Jarmuż opłukać, osuszyć i porwać na mniejsze kawałki (oderwać od łodygi). Cebulę i czosnek obrać. Cebulę pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzaną oliwę, podsmażyć. Następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
Po chwili dodać jarmuż i żurawinę.
Smażyć ok. 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Posypać pokrojoną w kostkę fetą.
Podawać np. z grillowanym kurczakiem.
Pycha!!!
Wygląda pysznie :-) Bardzo fajna propozycja :-)
OdpowiedzUsuńSuper obiad. Teraz koniecznie muszę kupić jarmuż :)
OdpowiedzUsuń