Domowe bounty z gorzką czekoladą

Słodki środek - wiórki kokosowe, miód i mleczko kokosowe oraz polewa z gorzkiej czekolady -  połączenie doskonałe. Zachwyci smakiem i zaspokoi w zupełności ochotę na słodycze. Zapraszam Was na domowe bounty :)

Składniki:
200 g wiórków kokosowych (najlepiej bio)
330 ml mleka kokosowego
3 łyżki miodu (lejącego)
1 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady

Wykonanie:
Wiórki kokosowe wsypać do miski, dodać miód i mleczko kokosowe, przemieszać.
Odstawić na 30 minut.
Z gotowej masy formować batoniki.
Polewać je rozpuszczoną gorzką czekoladą.
Spożywać po 2-3 godzinach. Przechowywać w lodówce.
Pycha!!!

5 komentarzy:

  1. O jakie mocno kokosowe! Na pewno smakują doskonale. Zdrowe wersje batoników rządzą! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie ma to jak domowe batoniki, pychotki :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Z chęcią bym zjadła chociaż jednego batonika :)

    OdpowiedzUsuń
  4. zmaminegozeszytu.pl17 stycznia 2017 10:09

    Jeszcze są, zapraszam do Wrocławia ;)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2014 Z maminego zeszytu , Blogger