Łosoś duszony w porach
Pyszny, delikatny, wprost
rozpływa się w ustach. Taki jest duszony łosoś w porach z dodatkiem serka
śmietankowego. Przepis dostałam od koleżanki z pracy i od razu postanowiłam go
wypróbować. Wyszło pysznie. Wypróbujcie sami!!!
2 filety z łososia (każdy po
ok. 25 dkg)
1 1/2 serka śmietankowego
Almette
1 duży por (tylko biała
część)
oliwa do smażenia
sól, pieprz do smaku
Wykonanie:
Białą część pora pokroić w
krążki i podsmażyć na niewielkiej ilości oliwy.
Z łososia odciąć skórę, umyć, osuszyć go i pokroić na
mniejsze kawałki. Doprawić solą i pieprzem. Następnie ułożyć go na podsmażonym
porze i przykryć pokrywką. Dusić ok. 10 minutNastępnie dodać serek.
Delikatnie przemieszać, doprawić solą i pieprzem. Dusić pod przykryciem jeszcze przez 5 minut.
Pycha!!!
Wygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuń