Spring rollsy z kurczakiem i sosem czosnkowym
Płaty ryżowe długo czekały na
swoją kolej. Nadszedł dzień i na nie. Wiele osób przygotowuje spring rollsy
jako formę przekąski, u mnie były one grubsze i bardziej treściwsze, ponieważ
podałam je na obiad. Polecam!!!
2 marchewki
1/2 papryki czerwonej
1/2 papryki zielonej
1/4 opakowania makaronu
ryżowego
2 ogórki gruntowe
kilka listków sałaty lodowej
7 płatów ryżowych
40 dkg piersi z kurczaka
domowy sos czosnkowy
Wykonanie:
Kurczaka umyć, osuszyć,
oczyścić i przyprawić według uznania. Odstawić "do przegryzienia", po
30 minutach usmażyć, przestudzić i pokroić w plastry.
Makaron przygotować wg przepisu na opakowaniu,
odcedzić. Warzywa obrać, opłukać i pokroić na paski. Płaty ryżowe zwilżyć z obu stron wodą, układać na nich: sałatę, paprykę, ogórki, makaron ryżowy, marchewkę. Zawijać jak gołąbki.
Podawać z sosem czosnkowym.
Pycha!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz