Sałatka z rukoli z sosem bazyliowo-czosnkowym
Lato w pełni i posiadacze ogródków mogą już powoli zbierać plony. Dziś przedstawiam Wam sałatkę z "ekologicznej" rukoli. Co prawda na pomidorki koktajlowe "z działki" trzeba jeszcze poczekać, ale już niedługo:D. Polecam!!!
3 garście rukoli
15-16 pomidorków koktajlowych
1 opakowanie mozzarelli mini
kilka listków bazylii
6 łyżek oliwy
4 ząbki czosnku
sól, pieprz do smaku
Wykonanie:
Rukolę i pomidorki umyć,
osuszyć. Rukolę rozłożyć na talerzu, dodać pokrojone na pół pomidorki
koktajlowe. Mozzarellę odsączyć, również pokroić na pół. Ułożyć na talerzu.
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i wrzucić do
kubeczka. Dodać oliwę oraz umytą i pokrojoną bazylię. Zblendować. Doprawić solą i pieprzem. Polać po sałatce.
Pycha!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz