Kurczak z pieczarkami, papryką i parmezanem
Jak już zdążyliście zauważyć, kurczak pojawia się u nas bardzo często. Przyrządzenie go nie zabiera dużo czasu i zawsze wychodzi
smacznie. Żeby się nie znudził, wymyślam co raz to nowsze propozycje jego podania. Polecam!!!
Wstawić do nagrzanego do 210 stopni piekarnika. Zapiec 15-20 minut. 5 minut przed końcem obficie posypać danie parmezanem.
60 dkg kurczaka
20 dkg pieczarek
5-6 kawałków papryki
konserwowej(najlepsza domowej roboty)
papryka ostra, słodka, szara
sól bułgarska
sól, pieprz do smaku
parmezan
olej do smażenia
Wykonanie:
Kurczaka umyć, osuszyć,
oczyścić, przyprawić papryką, pieprzem i solą bułgarską. Polać olejem,
przemieszać i odstawić do lodówki. Pieczarki obrać, pokroić na kawałki,
podsmażyć na małej ilości oleju, na końcu przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Odstawić do przestygnięcia. Kurczaka usmażyć, przełożyć do naczynia
żaroodpornego, dodać pieczarki i pokrojoną na kawałki paprykę konserwową.
Wstawić do nagrzanego do 210 stopni piekarnika. Zapiec 15-20 minut. 5 minut przed końcem obficie posypać danie parmezanem.
Pycha!!!
Kocham takie dania:)
OdpowiedzUsuńNa prawdę polecam:)
OdpowiedzUsuń