Masło czosnkowe
U większości z nas sezon grillowy rozpoczął się w weekend
majowy. U mnie pogoda dopisała. Były prace w ogrodzie, ale także zasłużony
wypoczynek i spotkania w gronie rodzinnym. Wykorzystałam ten czas na wypróbowanie nowych przepisów. Dziś zapraszam Was na masło z dodatkiem czosnku niedźwiedziego - idealne na grilla:)
1 kostka masła (o temperaturze pokojowej)
3 ząbki czosnku
4-5 liści czosnku niedźwiedziego
sól, pieprz do smaku
Wykonanie:
Masło rozgnieść montewką, dodać przeciśnięty przez praskę
czosnek, doprawić solą i pieprzem.
Przemieszać.
Wrzucić dość drobno pokrojony czosnek niedźwiedzi. Połączyć wszystkie składniki. Podawać z grzankami.
Pycha!!!
Bardzo fajny pomysł :)
OdpowiedzUsuńMasło na grilla jest na prawdę super, polecam :)
Usuń