Pieczone podudzia z kurczaka
Kurczaka lubię pod każdą
postacią. Co prawda z podudziami jest troszkę zabawy w trakcie jedzenia, ale
warto. Dużą popularnością u nas cieszą się pieczone z mięsem warzywa. Kiedyś
omijaliśmy je szerokim łukiem, dziś zjadane są ze smakiem. Polecam:)
8 pałek z kurczaka
pęczek młodej marchewki
biała część ze średniej
wielkości pora
1/2 średniej wielkości selera
1 biała cebula
sól, pieprz
papryka czerwona, chilli
czerwona czubryca
olej
Wykonanie:
Pałki umyć, oczyścić, przełożyć
do miski i przyprawić solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką oraz czubrycą.
Polać olejem i wstawić na 12 godzin do lodówki.
Następnie przełożyć do garnka. Dodać obrane
warzywa(marchewkę zostawić w całości, cebulę, seler i por pokroić na mniejsze
kawałki). Wstawić do rozgrzanego do 190 stopni piekarnika na 90 minut.
Pycha!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz