Wiosenne faszerowane jajka
Wielkimi krokami zbliża się
Wielkanoc. Na naszych stołach pojawią się wędliny, baby wielkanocne i jajka pod różną postacią. Dziś proponuję Wam jajka faszerowane koperkiem i szczypiorkiem. Na pewno Wam posmakują :)
6 jajek
1 pęczek szczypiorku
1/2 pęczka koperku
majonez
sól, pieprz do smaku
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo.
Obrać i przekroić na pół. Wyciągnąć z nich żółtka i
wrzucić do miseczki. Rozgnieść je. Koperek i szczypiorek umyć, osuszyć i drobno pokroić. Wrzucić do miseczki i dołożyć 2-3 łyżki majonezu.
Doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać montewką. Powstałym farszem nadziewać jajka.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz