Wiosenne faszerowane jajka


Wielkimi krokami zbliża się Wielkanoc. Na naszych stołach pojawią się wędliny, baby wielkanocne i jajka pod różną postacią. Dziś proponuję Wam jajka faszerowane koperkiem i szczypiorkiem. Na pewno Wam posmakują :)

Składniki:
6 jajek
1 pęczek szczypiorku
1/2 pęczka koperku
majonez
sól, pieprz do smaku

Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo.
Obrać i przekroić na pół. Wyciągnąć z nich żółtka i wrzucić do miseczki.
Rozgnieść je. Koperek i szczypiorek umyć, osuszyć i drobno pokroić. Wrzucić do miseczki i dołożyć 2-3 łyżki majonezu.

Doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać montewką. Powstałym farszem nadziewać jajka.

Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Z maminego zeszytu , Blogger