Pierś z kurczaka z pomidorami i czerwoną fasolą


Ruch jest bardzo ważny w życiu każdego z nas. Mnie odpręża i relaksuje bieganie, podczas którego "uwalnia się umysł" i rodzą się pomysły. Tak właśnie powstał ten przepis. Zapraszam Was na pierś z kurczaka z pomidorami i czerwoną fasolą.

Składniki:
80 dkg piersi z kurczaka
2 puszki krojonych pomidorów 
1 puszka czerwonej fasoli
2 ząbki czosnku
1 cebula
1 papryka ostra
sól, pieprz
kminek, tymianek, kolendra
olej do smażenia


Wykonanie:
Pierś z kurczaka umyć, oczyścić, pokroić w większą kostkę. Przyprawić solą i pieprzem, przemieszać i odstawić na pół godziny do lodówki. Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę. Paprykę pozbawić gniazd nasiennych, pokroić na mniejsze kawałki.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę. Smażyć na rumiany kolor.
Dorzucić paprykę i czosnek.
Wsypać po łyżeczce tymianku, kminku i kolendry. Przesmażyć.
Dodać kurczaka, podsmażyć.
Wrzucić pomidory i fasolę.
Dusić pod przykryciem ok. pół godziny, od czasu do czasu mieszając. Podawać z brązowym ryżem.

Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Z maminego zeszytu , Blogger