Obiad w 20 minut - makaron z zielonym pesto
W tygodniu często brakuje nam
czasu na gotowanie. Jednak jestem pewna, że 20 minut wygospodaruje na tę "przyjemność" każdy z nas. Makaron z pesto robi się bardzo szybko i przyjemnie. A do tego jest bardzo dobry. Zapraszam Was do wypróbowania tego przepisu:)
Składniki:
75 g parmezanu
pęczek bazylii
pęczek pietruszki
1/2 szklanki oliwy
2 garście orzeszków ziemnych
(ja dałam bez soli)
sól, pieprz do smaku
1 opakowanie makaronu Spaghetti
pełne ziarno
Wykonanie:
Pietruszkę i bazylię umyć.
Włożyć do blendera. Dodać oliwę, orzechy i parmezan.
Zmiksować. Doprawić solą i pieprzem. Makaron wrzucić na wrzącą, osoloną wodę z dodatkiem oliwy.
Gotować 7-8 minut. Odcedzić, dodać pesto i dokładnie wymieszać.
Przed podaniem oprószyć parmezanem.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz