Grzanki z serem camembert, żurawiną i rukolą
Za
oknami biało i mroźno. Długo na to czekaliśmy:) Choć temperatura nas nie
rozpieszcza (u mnie na termometrze -11 stopni), jest pięknie. Na taką pogodę
polecam grzanki z serem camembert. Choć danie to nie należy do dietetycznych,
przez aurę za oknem człowiek może czuć się "rozgrzeszony":).
Wszystkim życzę smacznego!!!
Składniki:
chlebek drwalski
1 1/2 sera camembert
suszony tymianek
żurawina
rukola
odrobina masła do posmarowania kromek
Wykonanie:
Chlebek kroimy pod skosem na kromki. Delikatnie smarujemy masłem. Ser kroimy na plastry i układamy na pieczywie.
Posypujemy tymiankiem. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Gotowe kanapki układamy na ruszcie wyścielonym pergaminem.
Pieczemy ok. 15 minut(do zarumienienia się sera). Podajemy z rukolą i żurawiną.
Wszystkim życzę smacznego!!!
Składniki:
chlebek drwalski
1 1/2 sera camembert
suszony tymianek
żurawina
rukola
odrobina masła do posmarowania kromek
Wykonanie:
Chlebek kroimy pod skosem na kromki. Delikatnie smarujemy masłem. Ser kroimy na plastry i układamy na pieczywie.
Posypujemy tymiankiem. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Gotowe kanapki układamy na ruszcie wyścielonym pergaminem.
Pieczemy ok. 15 minut(do zarumienienia się sera). Podajemy z rukolą i żurawiną.
Pycha!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz