Bananowy czekoladowiec

Bananowy czekoladowiec - nazwę wymyśliłam sama, to szybkie ciasto, z wyglądu niepozorne, ale bardzo dobre. Polane mleczną polewą HELIO zadowoli podniebienia każdego z nas. Szczerze polecam!!!

Składniki:
1 szkl. mąki
3 łyżeczki kakao
1/2 łyżeczki sody
1 jajko
1/3 szkl. oleju
ok. 1/2 szkl. cukru
2 banany
tłuszcz do posmarowania blachy
polewa: polewa i dekoracja (mleczna)

Wykonanie:
Jajko utrzeć z cukrem, dodać olej, a po chwili mąkę zmieszaną z sodą i kakao. Przemieszać. Na końcu wrzucić pokrojone na kawałki banany, dokładnie połączyć je z masą. Całość przełożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni.
Piec do tzw. "suchego patyczka". Po przestygnięciu polać polewą HELIO.
Pycha!!!

12 komentarzy:

  1. NA pewno jest smaczny i to bardzo :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Takie pyszności widzę od samego rana... Mniam...

    OdpowiedzUsuń
  3. Jak ja lubię takie słodkości :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jakie pyszne ciasto <3 Czekolada i banan to połączenie idealne :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Jak banan to coś dla mnie ,moje smaki

    OdpowiedzUsuń
  6. Nie użyłabym takiej polewy, ale cała reszta bardzo mi się podoba. Uwielbiam połączenie bananów i czekolady :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Czekolada i banan, to połączenie, które zawsze smakuje :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Ja również uwielbiam banany z czekoladą. Niemal zawsze się sprawdzają :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Pyszne musi być, czekolada plus banan to zawsze świetne połączenie ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. Musi być pyszne, jak długo powinno się piec ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Do tzw. "suchego patyczka". Myślę, że pół godziny wystarczy, ale najlepiej sprawdzić właśnie patyczkiem. Pozdrawiam :)

      Usuń

Copyright © 2014 Z maminego zeszytu , Blogger