Bananowy czekoladowiec
Bananowy czekoladowiec - nazwę wymyśliłam sama, to szybkie ciasto, z wyglądu niepozorne, ale bardzo dobre. Polane mleczną polewą HELIO zadowoli podniebienia każdego z nas. Szczerze polecam!!!
Składniki:
1 szkl. mąki
3 łyżeczki kakao
1/2 łyżeczki sody
1 jajko
1/3 szkl. oleju
ok. 1/2 szkl. cukru
2 banany
tłuszcz do posmarowania blachy
polewa: polewa i dekoracja (mleczna)
Wykonanie:
Jajko utrzeć z cukrem, dodać olej, a po chwili mąkę zmieszaną z sodą i kakao. Przemieszać. Na końcu wrzucić pokrojone na kawałki banany, dokładnie połączyć je z masą. Całość przełożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni.
Piec do tzw. "suchego patyczka". Po przestygnięciu polać polewą HELIO.
Składniki:
1 szkl. mąki
3 łyżeczki kakao
1/2 łyżeczki sody
1 jajko
1/3 szkl. oleju
ok. 1/2 szkl. cukru
2 banany
tłuszcz do posmarowania blachy
polewa: polewa i dekoracja (mleczna)
Wykonanie:
Piec do tzw. "suchego patyczka". Po przestygnięciu polać polewą HELIO.
Pycha!!!
NA pewno jest smaczny i to bardzo :)
OdpowiedzUsuńTakie pyszności widzę od samego rana... Mniam...
OdpowiedzUsuńJak ja lubię takie słodkości :-)
OdpowiedzUsuńJakie pyszne ciasto <3 Czekolada i banan to połączenie idealne :D
OdpowiedzUsuńobłędne połączenie :)
OdpowiedzUsuńJak banan to coś dla mnie ,moje smaki
OdpowiedzUsuńNie użyłabym takiej polewy, ale cała reszta bardzo mi się podoba. Uwielbiam połączenie bananów i czekolady :)
OdpowiedzUsuńCzekolada i banan, to połączenie, które zawsze smakuje :)
OdpowiedzUsuńJa również uwielbiam banany z czekoladą. Niemal zawsze się sprawdzają :)
OdpowiedzUsuńPyszne musi być, czekolada plus banan to zawsze świetne połączenie ;)
OdpowiedzUsuńMusi być pyszne, jak długo powinno się piec ?
OdpowiedzUsuńDo tzw. "suchego patyczka". Myślę, że pół godziny wystarczy, ale najlepiej sprawdzić właśnie patyczkiem. Pozdrawiam :)
Usuń