Polędwiczka wieprzowa w warzywach
To danie posmakuje wszystkim,
nawet tym, którzy nie przepadają za polędwiczkami wieprzowymi. Polecam!!!
Polędwiczki wrzucić na patelnię, podsmażyć.
Wrzucić cukinię, po chwili resztę warzyw.
Poddusić, doprawić solą i pieprzem. Podawać z kaszą kuskus.
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżka oliwy
2 łyżeczki musztardy sarepskiej
1 łyżeczka soku z cytryny
1 łyżeczka syropu z agawy
Składniki:
70 dkg polędwiczki wieprzowej
1 papryka czerwona
1 papryka żółta
1 cebula
1 cukinia (średniej wielkości)
2 marchewki (średniej
wielkości)
1 garść fasolki szparagowej
Wykonanie:
Polędwiczkę umyć, osuszyć i
pokroić w plastry. Polać przygotowaną wcześniej marynatą. Przemieszać i wstawić
do lodówki "do przegryzienia".
Warzywa umyć, osuszyć, oczyścić i pokroić na mniejsze
kawałki. Polędwiczki wrzucić na patelnię, podsmażyć.
Wrzucić cukinię, po chwili resztę warzyw.
Poddusić, doprawić solą i pieprzem. Podawać z kaszą kuskus.
Pycha!!!
pyszny obiadek !
OdpowiedzUsuń