Polędwiczka wieprzowa w warzywach

To danie posmakuje wszystkim, nawet tym, którzy nie przepadają za polędwiczkami wieprzowymi.  Polecam!!!


Marynata:
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżka oliwy
2 łyżeczki musztardy sarepskiej
1 łyżeczka soku z cytryny
1 łyżeczka syropu z agawy

Składniki:
70 dkg polędwiczki wieprzowej
1 papryka czerwona
1 papryka żółta
1 cebula
1 cukinia (średniej wielkości)
2 marchewki (średniej wielkości)
1 garść fasolki szparagowej

Wykonanie:
Polędwiczkę umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Polać przygotowaną wcześniej marynatą. Przemieszać i wstawić do lodówki "do przegryzienia".
Warzywa umyć, osuszyć, oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki.
Polędwiczki wrzucić na patelnię, podsmażyć.
Wrzucić cukinię, po chwili resztę warzyw.
Poddusić, doprawić solą i pieprzem. Podawać z kaszą kuskus.

Pycha!!!

1 komentarz:

Copyright © 2014 Z maminego zeszytu , Blogger