Domowe spaghetti bolognese
Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę. Na
patelnię wlewamy troszkę oliwy. Po chwili wrzucamy cebulę, smażymy na rumiany
kolor. Dodajemy czosnek.
Jeszcze chwilę smażymy. Następnie dokładamy mięso. Smażymy. Doprawiamy suszoną bazylią i oregano, mieszamy.
Wlewamy zblendowane pomidory, mieszamy.
Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem aż do zgęstnienia.
Makaron gotujemy al dente, odcedzamy, wrzucamy do sosu, mieszamy.
Podajemy z tartym parmezanem i świeżą bazylią.
Smacznego!!!
ulubione danie mojej córki:)
OdpowiedzUsuńPodobne do mojego spaghetti :)
OdpowiedzUsuńhttp://naszekulinarnezycie.blogspot.com/2016/02/obiady-codziennie-przez-tydzien-obiad-3.html
Pozdrawiam, Natalia
Jest na prawdę pyszne :)
OdpowiedzUsuń