Domowe spaghetti bolognese


Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę. Na patelnię wlewamy troszkę oliwy. Po chwili wrzucamy cebulę, smażymy na rumiany kolor. Dodajemy czosnek.
Jeszcze chwilę smażymy. Następnie dokładamy mięso.
Smażymy. Doprawiamy suszoną bazylią i oregano, mieszamy.
Wlewamy zblendowane pomidory, mieszamy.
Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem aż do zgęstnienia.
Makaron gotujemy al dente, odcedzamy, wrzucamy do sosu, mieszamy.
Podajemy z tartym parmezanem i świeżą bazylią.
Smacznego!!!


3 komentarze:

  1. Podobne do mojego spaghetti :)
    http://naszekulinarnezycie.blogspot.com/2016/02/obiady-codziennie-przez-tydzien-obiad-3.html
    Pozdrawiam, Natalia

    OdpowiedzUsuń
  2. zmaminegozeszytu1 marca 2016 19:36

    Jest na prawdę pyszne :)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2014 Z maminego zeszytu , Blogger