Sałatka z tuńczykiem, cieciorką i selerem konserwowym

Bardzo lubię sałatki, zwłaszcza w takim wydaniu - chrupiące. Na blogu pojawiły się już dwie sałatki z tuńczykiem (klik i klik) - obie rewelacyjne. Dziś przedstawiam Wam kolejną propozycję i polecam, bo smakuje pysznie!!!

Składniki:
3 puszki tuńczyka w oliwie (każda po 80 g)
1 torebka ugotowanego ryżu brązowego
1/2 pęczka szczypioru
3 ogórki konserwowe
1/2 słoiczka selera konserwowego
4 łyżki ciecierzycy z puszki
4 łyżki kukurydzy konserwowej
1/2 papryki żółtej
1/2 papryki czerwonej
2 łyżeczki musztardy francuskiej
1 łyżka majonezu
sól, pieprz do smaku

Wykonanie:
Ogórki pokroić w kostkę. Tuńczyka, kukurydzę, cieciorkę i seler odsączyć. Szczypiorek i paprykę umyć. Z papryki wyciągnąć gniazdo nasienne, pokroić w dość drobną kostkę. Szczypiorek i seler posiekać. Wszystkie składniki wrzucić do miski, dodać ryż, musztardę i majonez.
Przemieszać. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem.
Pycha!!!

9 komentarzy:

  1. Sałatki... nieskomplikowane a jakie smazne ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. wygląda świetnie, ale mi ochotę narobiłaś Może na święta zrobię?

    OdpowiedzUsuń
  3. Prosta, smaczna i szybka w przygotowaniu- w sam raz na kolację :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jaka piękna, kolorowa :D Uwielbiam takie proste, ale za to pożywne sałatki :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Kolejna sałatka bardzo apetyczna, chętnie bym spróbowała :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Narobiłas mi ochoty na sałatkę atunczyka uwielbiam

    OdpowiedzUsuń
  7. Bardzo fajna sałatka, lubię takie smaki :-)

    OdpowiedzUsuń
  8. Apetyczna sałatka - w sam raz na nadchodzące święta <3

    W wolnej chwili zapraszam do swojego kulinarnego świata ;-) https://bitasmietanka.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2014 Z maminego zeszytu , Blogger